Протести и безредици избухнаха в най-големият заводски комплекс за производството на айфони

...
Протести и безредици избухнаха в най-големият заводски комплекс за производството на айфони
Коментари Харесай

Протести и безредици в китайски завод, в който са заключени над 200 000 заради COVID

Протести и безредици избухнаха в най-големият фабричен комплекс за производството на айфони в света, намиращ се в Китай, благосъстоятелност на тайванския подизпълнител Фокскон, предадоха международните организации, като се позоваха на видеокадри и фотоси, публикувани в обществените мрежи " Туитър " и " Вейдо ".

Заводът е в град Чжънчжоу, в провинция Хънан, в централната част на страната.

На фрагментите в обществените платформи се виждат голям брой служащи, които минават по улица. В региона се виждат и полицейски сили за битка с безредиците. На фрагментите се чува и по какъв начин служащите скандират: " Да защитим правата си ", до момента в който стоят пред редица от служители на реда и полицейска кола със запалени сигнали светлини. На други фрагменти се вижда служащ да поваля на земята железно заграждение, до момента в който оня, който снима видеото, стартира да крещи: " Те ни нападат " и " Има гранати със сълзотворен газ ".

На други фрагменти се виждат мъже с прътове да чупят камера за наблюдаване и прозорци в рамките на комплекса. Снимка, направена през нощта, пък демонстрира овъглени остатъци от железен портал.

Фокскон е огромна компания, която сглобява домашен електроуреди за доста интернационалните марки.

Тайванската компания е главен подизпълнител на Епъл. В последно време обаче Фокскон изпитва усложнения поради повишаване на случаите на болест с Ковид-19 в рамките на големия промишлен обект в Чжънчжоу. Там работят над 200 000 души, които населяват жилища в рамките на заводския комплекс.

Riots have reportedly broken out at the Foxconn IPhone Factory in the Chinese City of Zhengzhou, the recent Civil Unrest is due to Коронавирус Lockdowns where over 100k Workers have been locked in their “Factory Dorms ” for weeks with a majority not being paid during the Lockdown.
— OSINTdefender (@sentdefender)

Заради случаите на болест Фокскон реши да сложи под локдаун обекта и служащите останаха вътре. Но това породи суматоха и стотици чиновници избягаха оттова, а някогашни служащи описват, че има дефицит на храна за тези, които са останали вътре.

Тайванската компания Фокскон е най-големият шеф в частния бранш в Китай, с над един милион чиновници в страната, които работят в тридесетина заводи и проучвателен институти.

 

Protests and riots are happening at Foxconn's largest IPhone factory in the Mainland China's City of Zhengzhou.

Over 100,000 people have been locked in their " factory dorms " for weeks, many without pay due to China's authoritarian lock downs.
— Libertariananitionalist (@RiceEat17712218)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР